Boeken voor iedereen die wel eens 'iets anders' wil eten!
Voor re-enacters en anderen die wat dieper door willen dringen in een historische periode is het interessant om naast gegevens uit opgravingen en de geschiedenis ook eens te kijken naar het belangrijkste onderwerp uit het dagelijks leven: eten en drinken.
Lees onze kookboeken over tafelmanieren, diners aan het hof en het eten thuis, vanaf de Prehistorie tot aan de Nieuwe tijd.
Probeer een van de overgeleverde recepten, al dan niet aangepast aan de 21ste eeuw, zelf uit.




Bezig met laden...
Foto Omschrijving Prijs
Vlekken-en-Kruimels Vlekken en Kruimels
Een archeologische en culinaire verkenning van een Vlaamse stad (Aalst); K. De Groote ea.
Klik hier voor meer informatie
12,50
7,50
Per stuk
A-culinary-journey-through-time A culinary journey through time
A cookery book with recipes from the Stone Age to the Middle Ages; S. Karg ao.
Klik hier voor meer informatie
27,50
Per stuk
Aantal:
Food-fit-for-Pharaohs Food fit for Pharaohs
Michelle Barriedale-Johnson Paperback 64 pp. Richly illustrated. British Museum Press 2011. The great River Nile was the source of life for the ancient Egyptians, annually flooding its bank...
Klik hier voor meer informatie
12,50
Per stuk
Aantal:
Fabulous-Feasts.-Medieval-Cookery-and-Ceremony Fabulous Feasts. Medieval Cookery and Ceremony
This book explores medieval food habits in menu, service, table manners, and courtly magnificence, while providing tempting recipes for the modern-day host and hostess.
Klik hier voor meer informatie
26,95
Per stuk
Aantal:
The-Shakespeare-Cookbook The Shakespeare Cookbook
Dalby, A., M. Dalby. Stijve kaft. 144 pp.  Very richly illustrated. British Museum Press 2012.  Shakespeare's working life, from about 1590 to 1615, was not only a period of ric...
Klik hier voor meer informatie
14,25
Per stuk
Aantal:
Ancestral-Appetites.-Food-in-Prehistory Ancestral Appetites. Food in Prehistory
What did the prehistoric people eat, why they ate it and how researchers have pieced together the story of past foodways from material traces
Klik hier voor meer informatie
26,50
Per stuk
Cooking-Apicius.-Roman-Recipes-for-Today Cooking Apicius. Roman Recipes for Today
Sally Grainger has gathered, in one convenient volume, her modern interpretations of 64 of the recipes in the original text.
Klik hier voor meer informatie
12,50
Per stuk
Aantal:
Cooking-and-Dining-in-Medieval-England Cooking and Dining in Medieval England
Study with recipes and with an eye to the real mechanics of food production and service: the equipment used, the household organisation, etc.
Klik hier voor meer informatie
27,50
Per stuk
Food-&-Drink-in-Archaeology-3 Food & Drink in Archaeology 3.
University of Nottingham Postgraduate Conference 2009.
Klik hier voor meer informatie
37,50
Per stuk
Aantal:
Food-and-Drink-in-Archaeology-2 Food and Drink in Archaeology 2
Universtity of Nottingham Postgraduate Conference 2008.
Klik hier voor meer informatie
27,50
Per stuk
Food-and-Drink-in-Archaeology-1 Food and Drink in Archaeology 1
University of Nottingham Postgraduate Conference 2007.
Klik hier voor meer informatie
37,50
Per stuk
Food-and-Drink-in-Archaeology-1 Food and Drink in Archaeology 1
University of Nottingham Postgraduate Conference 2007.
Klik hier voor meer informatie
37,50
Per stuk
Eating-and-drinking-in-Roman-Britain Eating and drinking in Roman Britain
A useful guide to all archaeologists and those who wish to learn about the strength and weaknesses of this material and how best to use it.
Klik hier voor meer informatie
32,50
Per stuk
Food-and-drink-in-Archaeology-3 Food and drink in Archaeology 3
University of Nottingham Postgraduate Conference 2009. The papers given at this conference range over many historic and prehistoric periods as well as continents and regions.
Klik hier voor meer informatie
37,50
Per stuk
Aantal:
  1  2