Boeken voor iedereen die wel eens 'iets anders' wil eten!
Voor re-enacters en anderen die wat dieper door willen dringen in een historische periode is het interessant om naast gegevens uit opgravingen en de geschiedenis ook eens te kijken naar het belangrijkste onderwerp uit het dagelijks leven: eten en drinken.
Lees onze kookboeken over tafelmanieren, diners aan het hof en het eten thuis, vanaf de Prehistorie tot aan de Nieuwe tijd.
Probeer een van de overgeleverde recepten, al dan niet aangepast aan de 21ste eeuw, zelf uit.




Bezig met laden...
Foto Omschrijving Prijs
Kastelen.-1001-fotos Kastelen. 1001 foto's
U vindt in dit boekje de grootste, mooiste en bekendste kastelen en nog vele andere, die gebouwd zijn tussen de Oudheid en onze tijd, overal ter wereld.
Klik hier voor meer informatie
7,99
Per stuk
Aantal:
Health-and-Healing-from-the-Medieval-Garden Health and Healing from the Medieval Garden
The important role of medicinal plants in medieval science, art, culture, and thought, is the focus of this new collection.
Klik hier voor meer informatie
60,00
Per stuk
Aantal:
Hoorn-Des-Overvloeds.-Zeven-eeuwen-eten-en-drinken-in-de-kunst Hoorn Des Overvloeds. Zeven eeuwen eten en drinken in de kunst
Bij de in dit boek afgebeelde werken, wordt een korte kunsthistorische en cultuurhistorische inleiding gegeven, gevolgd door een origineel recept
Klik hier voor meer informatie
7,50
5,00
Per stuk
Aen-Taefele Aen Taefele
Eten en drinken in de Late Middeleeuwen. Wat, wanneer en waarmee at men? Hoe werd het voedsel verkregen, bewaard en bereid? Summary in English and German.
Klik hier voor meer informatie
49,95
Per stuk
Sapor-Limitis-de-Smaak-van-de-Limes Sapor Limitis, de Smaak van de Limes.
Romeinse recepten uit het gebied van Albania (Alphen aan de Eijn), Matilo (Leiden Roomburg) en Lugdunem (Katwijk).
Klik hier voor meer informatie
24,50
Per stuk
Aantal:
Table-Settings Table Settings
The Material Culture and Social Context of Dining, AD 1700-1900.
Klik hier voor meer informatie
45,00
Per stuk
Aantal:
Cooking-up-the-Past:-Food-and-Culinary-Practices-in-the-Neolithic-and-Bronze-Age-Aegean Cooking up the Past: Food and Culinary Practices in the Neolithic and Bronze Age Aegean
Cooking up the Past: Food and Culinary Practices in the Neolithic and Bronze Age Aegean Christopher Mee and Josette Renard (eds) Paperback, 378 pp. 2007 (Oxbow Books 2007) This volume focuses ...
Klik hier voor meer informatie
42,00
Per stuk
Aantal:
Feasting-with-the-Ancestors:-Cooking-through-the-Ages Feasting with the Ancestors: Cooking through the Ages
 Oswald Rivera Paperback, 277p, b/w figs (Sutton 2004)   This book is the Anglicised version of the American Pharaoh's Feast, with cups translated into grams and other measures o...
Klik hier voor meer informatie
12,00
Per stuk
Feeding-the-Roman-Army Feeding the Roman Army
Sue Stallibrass and Richard Thomas (eds) Paperback, 169p, b/w illus (Oxbow Books 2008) These ten papers from two Theoretical Roman Archaeology Conference (2007) sessions bring together a growing...
Klik hier voor meer informatie
35,00
Per stuk
Georgian-Cookery Georgian Cookery
Jennifer Stead Hardback, 96p, b/w and col illus (English Heritage 1985, rev edn 2003) Big changes were underway in the Georgian kitchen caused by a general move off the land and into the...
Klik hier voor meer informatie
9,95
Per stuk
Aantal:
Prehistoric-Cooking Prehistoric Cooking
Jacqui Wood Paperback, 191p, 53 b/w pls and figs, 27 col pls (Tempus 2001) It is clear from this book that our ancestors had a surprisingly varied and much more sophisticated diet than perhap...
Klik hier voor meer informatie
20,95
Per stuk
Het-diner-van-Trimalchio.-Petronius Het diner van Trimalchio. Petronius.
Middendeel van de 'Satyrica', een boek van de Romeinse schrijver Petronius.
Klik hier voor meer informatie
9,99
Per stuk
Aantal:
Stuart-Cookery Stuart Cookery
Peter Brears Hardback, 96p, illus (English Heritage 2004) Including over thirty recipes from the 17th century, this book also reveals the turbulent history of this troubled time when the count...
Klik hier voor meer informatie
9,95
Per stuk
Zu-Tisch-bei-den-Alten-Römern Zu Tisch bei den Alten Römern
A cultural history of eating and drinking and artefacts including kitchens, ovens, querns, cooking implements, ceramics and glass vessels. In Deutsch.
Klik hier voor meer informatie
21,00
Per stuk
Aantal:
Oerdis Oerdis
Ons menu was vroeger zo gek nog niet. Met dagmenu's en recepten.
Klik hier voor meer informatie
9,50
Per stuk
Vlekken-en-Kruimels Vlekken en Kruimels
Een archeologische en culinaire verkenning van een Vlaamse stad (Aalst); K. De Groote ea.
Klik hier voor meer informatie
12,50
7,50
Per stuk
Aantal:
Food-fit-for-Pharaohs Food fit for Pharaohs
A practical cookbook which reinterprets for the modern cook a fascinatingselection of delicious recipes to help you create food fit for pharaohs.
Klik hier voor meer informatie
12,50
Per stuk
Aantal:
The-Shakespeare-Cookbook The Shakespeare Cookbook
The Shakespeare Cookbook Andrew Dalby and Maureen Dalby Stijve kaft. 144 pp.  Very richly illustrated. British Museum Press 2012.  Shakespeare's working life, from about 1590 to ...
Klik hier voor meer informatie
14,25
Per stuk
Aantal:
Cooking-Apicius.-Roman-Recipes-for-Today Cooking Apicius. Roman Recipes for Today
Sally Grainger has gathered, in one convenient volume, her modern interpretations of 64 of the recipes in the original text.
Klik hier voor meer informatie
12,50
Per stuk
Aantal:
Cooking-and-Dining-in-Medieval-England Cooking and Dining in Medieval England
Study with recipes and with an eye to the real mechanics of food production and service: the equipment used, the household organisation, etc.
Klik hier voor meer informatie
27,50
Per stuk
  1  2  3