Boeken voor iedereen die wel eens 'iets anders' wil eten!
Voor re-enacters en anderen die wat dieper door willen dringen in een historische periode is het interessant om naast gegevens uit opgravingen en de geschiedenis ook eens te kijken naar het belangrijkste onderwerp uit het dagelijks leven: eten en drinken.
Lees onze kookboeken over tafelmanieren, diners aan het hof en het eten thuis, vanaf de Prehistorie tot aan de Nieuwe tijd.
Probeer een van de overgeleverde recepten, al dan niet aangepast aan de 21ste eeuw, zelf uit.




Bezig met laden...
Foto Omschrijving Prijs
Food-and-Drink-in-Archaeology-4 Food and Drink in Archaeology 4
These papers emanate from the cutting edge of archaeological research, among postgraduates and young lecturers from here and overseas.
Klik hier voor meer informatie
38,50
Per stuk
Aantal:
Cooking-and-Dining-in-Tudor-and-Early-Stuart-England Cooking and Dining in Tudor and Early Stuart England
A combination of the cookery with the practical arrangements, the kitchens and dininghalls, where that food was cooked and consumed. With recipes.
Klik hier voor meer informatie
46,75
Per stuk
Aantal:
Nederland-dineert.-Vier-eeuwen-tafelcultuur Nederland dineert. Vier eeuwen tafelcultuur
Aan de hand van een tiental authentieke ensembles van eetvertrekken met daarbij bewaard gebleven voorwerpen, wordt het dineren in de afgelopen vier eeuwen geïllustreerd.
Klik hier voor meer informatie
34,50
Per stuk
Aantal:
Vorstelijk-Tafelen-in-Nederland Vorstelijk Tafelen in Nederland
Onze Vaderlandse Kookgeschiedenis. Met 150 recepten. Uitgegeven in het kader van 200 jaar koninkrijk.
Klik hier voor meer informatie
28,25
Per stuk
Aantal:
Kastelen.-1001-fotos Kastelen. 1001 foto's
U vindt in dit boekje de grootste, mooiste en bekendste kastelen en nog vele andere, die gebouwd zijn tussen de Oudheid en onze tijd, overal ter wereld.
Klik hier voor meer informatie
7,99
Per stuk
Aantal:
Hoorn-Des-Overvloeds.-Zeven-eeuwen-eten-en-drinken-in-de-kunst Hoorn Des Overvloeds. Zeven eeuwen eten en drinken in de kunst
Bij de in dit boek afgebeelde werken, wordt een korte kunsthistorische en cultuurhistorische inleiding gegeven, gevolgd door een origineel recept
Klik hier voor meer informatie
7,50
5,00
Per stuk
Aantal:
Koken-met-liefde Koken met liefde.
Zinnenprikkelende verhalen en recepten 2300 vChr-2003 nChr. Wereldwijde verhalen over bv het veroveren van een geliefde enz, met overheerlijke, lustbevorderende recepten.
Klik hier voor meer informatie
9,95
Per stuk
Aantal:
Aen-Taefele Aen Taefele
Eten en drinken in de Late Middeleeuwen. De collectie Aad Penders. Wat, wanneer en waarmee at men? Hoe werd het voedsel verkregen, bewaard en bereid? Summary in English and German.
Klik hier voor meer informatie
49,95
Per stuk
Aantal:
Sapor-Limitis-de-Smaak-van-de-Limes Sapor Limitis, de Smaak van de Limes.
Romeinse recepten uit het gebied van Albania (Alphen aan de Eijn), Matilo (Leiden Roomburg) en Lugdunem (Katwijk).
Klik hier voor meer informatie
24,50
Per stuk
Aantal:
Table-Settings Table Settings
The Material Culture and Social Context of Dining, AD 1700-1900. James Symonds (ed). Hardback. 192p (Oxbow Books 2010). Fernand Braudel famously observed that the 'mere smell of cookin...
Klik hier voor meer informatie
45,00
Per stuk
Aantal:
Cooking-up-the-Past:-Food-and-Culinary-Practices-in-the-Neolithic-and-Bronze-Age-Aegean Cooking up the Past: Food and Culinary Practices in the Neolithic and Bronze Age Aegean
Christopher Mee and Josette Renard (eds.) (Oxbow Books 2007) This volume focuses on the ways in which the production and consumption of food developed in the Aegean region in the Neolithic an...
Klik hier voor meer informatie
42,00
Per stuk
Aantal:
Feasting-with-the-Ancestors:-Cooking-through-the-Ages Feasting with the Ancestors: Cooking through the Ages
 Oswald Rivera Paperback, 277p, b/w figs (Sutton 2004)   This book is the Anglicised version of the American Pharaoh's Feast, with cups translated into grams and other measures o...
Klik hier voor meer informatie
12,00
Per stuk
Feeding-the-Roman-Army Feeding the Roman Army
Sue Stallibrass and Richard Thomas (eds) Paperback, 169p, b/w illus (Oxbow Books 2008) These ten papers from two Theoretical Roman Archaeology Conference (2007) sessions bring together a growing...
Klik hier voor meer informatie
35,00
Per stuk
Georgian-Cookery Georgian Cookery
Jennifer Stead Hardback, 96p, b/w and col illus (English Heritage 1985, rev edn 2003) Big changes were underway in the Georgian kitchen caused by a general move off the land and into the...
Klik hier voor meer informatie
9,95
Per stuk
Aantal:
Prehistoric-Cooking Prehistoric Cooking
Jacqui Wood Paperback, 191p, 53 b/w pls and figs, 27 col pls (Tempus 2001) It is clear from this book that our ancestors had a surprisingly varied and much more sophisticated diet than perhap...
Klik hier voor meer informatie
20,95
Per stuk
Stuart-Cookery Stuart Cookery
Peter Brears Hardback, 96p, illus (English Heritage 2004) Including over thirty recipes from the 17th century, this book also reveals the turbulent history of this troubled time when the count...
Klik hier voor meer informatie
9,95
Per stuk
Tasting-the-Past Tasting the Past
Jacqui Wood Paperback, 160p b/w illus col pls (The History Press 2009) Food historian and archaeologist Jacqui Wood's excellent Prehistoric Cooking is now in its third edition and is one of ...
Klik hier voor meer informatie
20,50
Per stuk
Aantal:
Zu-Tisch-bei-den-Alten-Römern Zu Tisch bei den Alten Römern
A cultural history of eating and drinking and artefacts including kitchens, ovens, querns, cooking implements, ceramics and glass vessels.
Klik hier voor meer informatie
21,00
Per stuk
Aantal:
The-Medieval-Cook The Medieval Cook
Henisch, B. Hardback. 256 pp. Illustrated in b/w. Boydell and Brewer 2009.   `Stylish and racy... An excellent book and a delight to read, written with panache and entirely convin...
Klik hier voor meer informatie
35,00
Per stuk
Aantal:
Oerdis Oerdis
Ons menu was vroeger zo gek nog niet. Met dagmenu's en recepten.
Klik hier voor meer informatie
9,50
Per stuk
   1  2