Boeken voor iedereen die wel eens 'iets anders' wil eten!
Voor re-enacters en anderen die wat dieper door willen dringen in een historische periode is het interessant om naast gegevens uit opgravingen en de geschiedenis ook eens te kijken naar het belangrijkste onderwerp uit het dagelijks leven: eten en drinken.
Lees onze kookboeken over tafelmanieren, diners aan het hof en het eten thuis, vanaf de Prehistorie tot aan de Nieuwe tijd.
Probeer een van de overgeleverde recepten, al dan niet aangepast aan de 21ste eeuw, zelf uit.




Bezig met laden...
Foto Omschrijving Prijs
Eten-en-drinken-in-de-Middeleeuwen.-Verhalen-en-recepten Eten en drinken in de Middeleeuwen. Verhalen en recepten
Eten en drinken in de Middeleeuwen. Verhalen en recepten Dik Delfsma Hardcover, 106 pp. 2017 Dik Delfsma is geen kok, maar kookt uit passie. Is geen historicus, maar geschiedenis is zijn intere...
Klik hier voor meer informatie
25,00
Per stuk
Aantal:
Kookboek-van-de-Gouden-Eeuw Kookboek van de Gouden Eeuw
In het boek staan circa 30 authentieke recepten, zoals Lombardische eieren, een kervelsopje, pastei van geitenbok en kweepasta.
Klik hier voor meer informatie
9,95
Per stuk
Aantal:
A-culinary-journey-through-time A culinary journey through time
A cookery book with recipes from the Stone Age to the Middle Ages. In English.
Klik hier voor meer informatie
17,50
Per stuk
Aantal:
Kulinarische-Zeitreise Kulinarische Zeitreise.
Ein Kochbuch mit Rezepten von der Steinzeit bis ins Mittelalter. In Deutsch.
Klik hier voor meer informatie
17,50
Per stuk
Aantal:
Food-and-Drink-in-Archaeology-4 Food and Drink in Archaeology 4
These papers emanate from the cutting edge of archaeological research, among postgraduates and young lecturers from here and overseas.
Klik hier voor meer informatie
38,50
Per stuk
Aantal:
Puntneuzen-en-Kersenpitten Puntneuzen en Kersenpitten
​​​​​​​Verhalen en recepten uit de keuken van Jeroen Bosch 
Klik hier voor meer informatie
27,50
Per stuk
Aantal:
Cooking-and-Dining-in-Tudor-and-Early-Stuart-England Cooking and Dining in Tudor and Early Stuart England
A combination of the cookery with the practical arrangements, the kitchens and dininghalls, where that food was cooked and consumed. With recipes.
Klik hier voor meer informatie
46,75
Per stuk
Aantal:
Vorstelijk-Tafelen-in-Nederland Vorstelijk Tafelen in Nederland
Onze Vaderlandse Kookgeschiedenis. Met 150 recepten. Uitgegeven in het kader van 200 jaar koninkrijk.
Klik hier voor meer informatie
28,25
Per stuk
Aantal:
Kastelen.-1001-fotos Kastelen. 1001 foto's
U vindt in dit boekje de grootste, mooiste en bekendste kastelen en nog vele andere, die gebouwd zijn tussen de Oudheid en onze tijd, overal ter wereld.
Klik hier voor meer informatie
7,99
Per stuk
Aantal:
Hoorn-Des-Overvloeds.-Zeven-eeuwen-eten-en-drinken-in-de-kunst Hoorn Des Overvloeds. Zeven eeuwen eten en drinken in de kunst
Bij de in dit boek afgebeelde werken, wordt een korte kunsthistorische en cultuurhistorische inleiding gegeven, gevolgd door een origineel recept
Klik hier voor meer informatie
7,50
5,00
Per stuk
Koken-met-liefde Koken met liefde.
Zinnenprikkelende verhalen en recepten 2300 vChr-2003 nChr. Wereldwijde verhalen over bv het veroveren van een geliefde enz, met overheerlijke, lustbevorderende recepten.
Klik hier voor meer informatie
9,95
Per stuk
Aantal:
Aen-Taefele Aen Taefele
Eten en drinken in de Late Middeleeuwen. Wat, wanneer en waarmee at men? Hoe werd het voedsel verkregen, bewaard en bereid? Summary in English and German.
Klik hier voor meer informatie
49,95
Per stuk
Aantal:
Sapor-Limitis-de-Smaak-van-de-Limes Sapor Limitis, de Smaak van de Limes.
Romeinse recepten uit het gebied van Albania (Alphen aan de Eijn), Matilo (Leiden Roomburg) en Lugdunem (Katwijk).
Klik hier voor meer informatie
24,50
Per stuk
Aantal:
Table-Settings Table Settings
The Material Culture and Social Context of Dining, AD 1700-1900. James Symonds (ed). Hardback. 192p (Oxbow Books 2010). Fernand Braudel famously observed that the 'mere smell of cookin...
Klik hier voor meer informatie
45,00
Per stuk
Aantal:
Cooking-up-the-Past:-Food-and-Culinary-Practices-in-the-Neolithic-and-Bronze-Age-Aegean Cooking up the Past: Food and Culinary Practices in the Neolithic and Bronze Age Aegean
Cooking up the Past: Food and Culinary Practices in the Neolithic and Bronze Age Aegean Christopher Mee and Josette Renard (eds) Paperback, 378 pp. 2007 (Oxbow Books 2007) This volume focuses ...
Klik hier voor meer informatie
42,00
Per stuk
Aantal:
Feasting-with-the-Ancestors:-Cooking-through-the-Ages Feasting with the Ancestors: Cooking through the Ages
 Oswald Rivera Paperback, 277p, b/w figs (Sutton 2004)   This book is the Anglicised version of the American Pharaoh's Feast, with cups translated into grams and other measures o...
Klik hier voor meer informatie
12,00
Per stuk
Feeding-the-Roman-Army Feeding the Roman Army
Sue Stallibrass and Richard Thomas (eds) Paperback, 169p, b/w illus (Oxbow Books 2008) These ten papers from two Theoretical Roman Archaeology Conference (2007) sessions bring together a growing...
Klik hier voor meer informatie
35,00
Per stuk
Georgian-Cookery Georgian Cookery
Jennifer Stead Hardback, 96p, b/w and col illus (English Heritage 1985, rev edn 2003) Big changes were underway in the Georgian kitchen caused by a general move off the land and into the...
Klik hier voor meer informatie
9,95
Per stuk
Aantal:
Prehistoric-Cooking Prehistoric Cooking
Jacqui Wood Paperback, 191p, 53 b/w pls and figs, 27 col pls (Tempus 2001) It is clear from this book that our ancestors had a surprisingly varied and much more sophisticated diet than perhap...
Klik hier voor meer informatie
20,95
Per stuk
Stuart-Cookery Stuart Cookery
Peter Brears Hardback, 96p, illus (English Heritage 2004) Including over thirty recipes from the 17th century, this book also reveals the turbulent history of this troubled time when the count...
Klik hier voor meer informatie
9,95
Per stuk
   1  2