Boeken voor iedereen die wel eens 'iets anders' wil eten!
Voor re-enacters en anderen die wat dieper door willen dringen in een historische periode is het interessant om naast gegevens uit opgravingen en de geschiedenis ook eens te kijken naar het belangrijkste onderwerp uit het dagelijks leven: eten en drinken.
Lees onze kookboeken over tafelmanieren, diners aan het hof en het eten thuis, vanaf de Prehistorie tot aan de Nieuwe tijd.
Probeer een van de overgeleverde recepten, al dan niet aangepast aan de 21ste eeuw, zelf uit.




Bezig met laden...
Foto Omschrijving Prijs
Smaak!-een-geschiedenis-van-120-recepten Smaak! een geschiedenis van 120 recepten
Smaak! een geschiedenis van 120 recepten  Wittenberghe, A.  Harde kaft. 440 pp. Rijk geïllustreerd. Davidsfonds 2016  Geschiedenisboek? Inderdaad. Kookboek? Ook ja. Een rijk...
Klik hier voor meer informatie
29,99
Per stuk
Aantal:
Geschiedenis-van-de-dorst Geschiedenis van de dorst.
Twintig eeuwen drinken in de Lage Landen. Over het drankverbruik van de Lage Landen, vanaf het begin van onze tijdrekening tot nu.
Klik hier voor meer informatie
7,90
Per stuk
Aantal:
Gourmandise-histoire-dun-péché-capital Gourmandise histoire d'un péché capital
Franstalig.
Klik hier voor meer informatie
27,15
Per stuk
Aantal:
Eten-en-Drinken Eten en Drinken
Verhalen over eten en drinken in beeld.
Klik hier voor meer informatie
9,00
Per stuk
Aantal:
Van-Piece-Montée-tot-Peche-Melba Van Piece Montée tot Peche Melba
Een geschiedenis van het betere nagerecht. Over desserten vanaf de achttiende eeuw.
Klik hier voor meer informatie
10,00
Per stuk
Aantal:
Kochen-wie-die-Wikinger Kochen wie die Wikinger
Mit authentischen und nachempfundenen Rezepten. Eine Reise in die Vergangenheit die uns die Traditionen und Bräuche der Nordmänner lässt erleben.
Klik hier voor meer informatie
19,95
Per stuk
Aantal:
Gladiatoren-Kochbuch Gladiatoren Kochbuch
Aus Untersuchungen stellte sich heraus dass die grundlegende Ernährung der Gladiatoren unserer modernen Sporternährung meilenweit voraus ist.
Klik hier voor meer informatie
19,95
Per stuk
Aantal:
Eten-en-drinken-in-de-Middeleeuwen.-Verhalen-en-recepten Eten en drinken in de Middeleeuwen. Verhalen en recepten
Eten en drinken in de Middeleeuwen. Verhalen en recepten Dik Delfsma Hardcover, 106 pp. 2017 Dik Delfsma is geen kok, maar kookt uit passie. Is geen historicus, maar geschiedenis is zijn intere...
Klik hier voor meer informatie
25,00
Per stuk
Aantal:
Kookboek-van-de-Gouden-Eeuw Kookboek van de Gouden Eeuw
In het boek staan circa 30 authentieke recepten, zoals Lombardische eieren, een kervelsopje, pastei van geitenbok en kweepasta.
Klik hier voor meer informatie
9,95
Per stuk
Aantal:
A-culinary-journey-through-time A culinary journey through time
A cookery book with recipes from the Stone Age to the Middle Ages. In English.
Klik hier voor meer informatie
17,50
Per stuk
Aantal:
Ancestral-Appetites.-Food-in-Prehistory Ancestral Appetites. Food in Prehistory
What did the prehistoric people eat, why they ate it and how researchers have pieced together the story of past foodways from material traces
Klik hier voor meer informatie
26,50
Per stuk
Aantal:
Kulinarische-Zeitreise Kulinarische Zeitreise.
Ein Kochbuch mit Rezepten von der Steinzeit bis ins Mittelalter. In Deutsch.
Klik hier voor meer informatie
17,50
Per stuk
Aantal:
Food-and-Drink-in-Archaeology-4 Food and Drink in Archaeology 4
These papers emanate from the cutting edge of archaeological research, among postgraduates and young lecturers from here and overseas.
Klik hier voor meer informatie
38,50
Per stuk
Aantal:
Koken-met-liefde Koken met liefde.
Zinnenprikkelende verhalen en recepten 2300 vChr-2003 nChr. Wereldwijde verhalen over bv het veroveren van een geliefde enz, met overheerlijke, lustbevorderende recepten.
Klik hier voor meer informatie
9,95
Per stuk
Aantal:
Puntneuzen-en-Kersenpitten Puntneuzen en Kersenpitten
​​​​​​​Verhalen en recepten uit de keuken van Jeroen Bosch 
Klik hier voor meer informatie
27,50
Per stuk
Aantal:
Cooking-and-Dining-in-Tudor-and-Early-Stuart-England Cooking and Dining in Tudor and Early Stuart England
A combination of the cookery with the practical arrangements, the kitchens and dininghalls, where that food was cooked and consumed. With recipes.
Klik hier voor meer informatie
46,75
Per stuk
Aantal:
Food-Cookery-and-Dining-in-Ancient-Times Food, Cookery, and Dining in Ancient Times
Alexis Soyer's Pantropheon. Enlightening account of the many different aspects of food and its preparation by the ancient Greeks, Romans, Assyrians, Egyptians, and Jews.
Klik hier voor meer informatie
37,50
Per stuk
Aantal:
The-Medieval-Cook The Medieval Cook
From the chefs in the great medieval courts and aristocratic households catering for huge feasts, to the poor peasant wife
Klik hier voor meer informatie
30,00
Per stuk
Aantal:
Tasting-the-Past Tasting the Past
The recipes are linked by introductory text, explaining the development of cooking in Britain through the ages.
Klik hier voor meer informatie
19,50
Per stuk
Aantal:
Panis-Militaris:-Die-Ernährung-des-Römischen-Soldaten-oder-der-Grundstoff-der-Macht Panis Militaris: Die Ernährung des Römischen Soldaten oder der Grundstoff der Macht
With many colourful photographs of reconstructions Junkelmann examines transport, accommodation, cooking etc.
Klik hier voor meer informatie
36,00
Per stuk
   1  2 3